BMR BEREGNER

BEREGN DIT BMR

For at bestemme dit aktuelle BMR bedes du angive følgende oplysninger:

Hvad er BMR?

BMR står for Basic Metabolic Rate, som på dansk er det vi kalder for hvilestofskifte/basalstofskifte. Hvilestofskiftet er den mængde energi, din krop bruger på de helt basale funktioner, så som fordøjelse, vejrtrækning og hjerteslag. Her er altså ingen anden fysisk aktivitet regnet ind og ville svare til at man sad i sofaen hele dagen.

BMR beregneren

Ved at bruge denne beregner kan du finde dit BMR. Bemærk, at det kun er vejledende, da dit helt nøjagtige BMR kun kan udregnes ved at udføre en VO2 maxtest. Indtast dine oplysninger og se resultatet nedenfor.

Hvor meget skal jeg indtage hvis jeg gerne vil gå ned i vægt?

Hvor meget skal jeg
indtage hvis jeg
gerne vil gå ned i vægt?

Du skal som udgangspunkt minimum indtage det antal kalorier, som dit hvilestofskifte forbrænder, for at kunne opretholde de basale funktioner i din krop. Du kan godt i en kort periode indtage færre kalorier, men over længere tid vil det give ubalancer og ubehag i kroppen. Derfor anbefaler vi, at du vælger en kostplan der ligger så tæt på dit BMR som muligt, når du ønsker et vægttab. Alt efter hvordan dine kostvaner og livsstil var før dit brug af kostplanen, vil dit vægttab ligge fra ca. 0,5 kg om ugen og op efter, ved at spise efter en kostplan der kaloriemæssigt ligger tæt på dit basalstofskifte. Jo mere du bevæger dig, samtidigt med at du følger kostplanen, desto højere vægttab vil du opnå.

Anbefaling af kostplan

BMR 1100-1350 >> 1300 kcal kostplan

BMR 1350-1550 >> 1500 kcal kostplan

BMR 1550 og op >> 1700 kcal kostplan

START DIN GRATIS
PRØVETRÆNING